top of page

Vision of a Future Workplace: A Respectful, Harmonious and Empowering Environment

Updated: Dec 21, 2023


In this harmonious workplace in balance with nature, people would feel safe, respected, valued and empowered to achieve optimal performance while having fun in a positive work environment. People would look forward to going to work because they would understand the "Why?" (why they do their job and why they get up every morning to go to work) and because their work would be aligned with their interests, strengths, skills and purpose.


People would have the opportunity to do what they love and have a meaningful and joyful work life, balanced with the needs of their personal and family lives. This future workplace would also consider the physical, psychological, emotional and spiritual needs of people.


People would be encouraged to be physically active, as regular exercise causes the body to produce endorphins that relieve stress and pain and improve physical and mental health. In addition, people would also be given the choice to eat raw and organic foods, including fresh vegetables, fruits and sprouts. Research shows that organic foods are healthier because they avoid harmful chemicals such as synthetic pesticides, they avoid genetically modified organisms and they are more nutritious than non-organic foods.


Site location and surrounding area


Located near parks, forests, lakes or even mountains, the site would be surrounded by an 8-mile trail where people could walk, jog or run outdoors while breathing fresh air and oxygen produced by tree leaves through the process of photosynthesis. In the forest, an obstacle course made of logs and ropes based on ‘Hebertism’, a physical education system created by Georges Hébert in 1910, would inspire people to train in the heart of nature. On the lawn near the building, an obstacle course for adults would motivate people to be physically active while playing and having fun, reminding them of childhood moments spent playing in the neighborhood park. Just outside the building, the main plaza would include a food court with picnic tables to encourage social interaction, as well as a fire pit surrounded by wooden Adirondack chairs providing a space for relaxation and informal discussion. Further away, a 60-foot diameter sand circle featuring a ring of vertical stone monoliths inspired by the prehistoric monument at Stonehenge, England, would provide a quiet space for meditation and mindfulness.


Building architecture and office space


The two-story building would be constructed with noble materials, including wood and stone. A glass facade would provide beautiful views of the surrounding forests, lakes and mountains. The open-plan office would include glass-enclosed meeting rooms for group discussions, as well as quiet spaces for individual work. A green roof with a garden and lush plants would allow for outdoor meetings and could also serve as a space for individual reflection. As well, solar panels and wind turbines would provide sustainable electricity generation. In addition, organic vegetables, fruits and sprouts would be grown in outdoor greenhouses and offered for consumption in the cafeteria's salad bar. On their free time, people could help maintain the greenhouses and pick the food.


12 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page